Και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ θα έχει συνομιλίες ως προς το τι θα γίνει με την ένταξη των Σκοπίων

Γεύμα με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς θα έχει το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δειπνήσει με τον ομόλογό του της FYROM Νικολά Ντιμιτρόφ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Μ. Νίμιτς θα έχει συνάντηση με τους Ν. Κοτζιά και Ν. Ντιμιτρόφ, σε μια προσπάθεια να «ξεβαλτώσει» το θέμα, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να διαμηνύει πως η Αθήνα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος, αλλά στη βάση των αρχών που έχουν τεθεί. Υπενθυμίζεται ότι Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ θα συναντηθούν και στη Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Μαΐου αλλά και στο Λαύριο, 11 και 12 Μαΐου.

Ο Ν. Κοτζιάς, πάντως, την Πέμπτη, θα έχει στις Βρυξέλλες κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ το θέμα των Σκοπίων, κυρίως όμως θα θέσει τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, όπως το Αιγαίο και το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της  Αδριανούπολης.

Η Αθήνα πάντως εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις ίσες αποστάσεις που λαμβάνει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ειδικά στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και, μάλιστα, έχουν γίνει σχετικά διαβήματα προς την ηγεσία της Συμμαχία