Οι πολεμικές κινήσεις της Τουρκίας και οι προκλήσεις της ηγεσίας της συνεχίζονται σε πολλά επίπεδα, όπως στην ανάπτυξη πολεμικών πλοίων και στη μεταφορά στρατευμάτων στην ξηρά.

Ανάμεσα σε άλλες κινήσεις είναι και αυτές για τα 40 άρματα μάχης, που φέρονται να μετακινήθηκαν από τα σύνορα με την Συρία προς τον Έβρο.

Βέβαια το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες, αλλά τι να πιστέψει κανείς αυτή την εποχή από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και τι να απορρίψει, αφού σχεδόν όλα ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η τουρκική επιθετικότητα αναγκάζει την Αθήνα να προχωρήσει άμεσα στις αποφάσεις, αλλά και σε γρήγορες κινήσεις, ώστε η υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος να προχωρήσει τάχιστα.

Οι διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, κάτι που έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία. Κατά τις πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, που τις τελευταίες ημέρες είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας και τους κορυφαίους επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων, θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για τα εξοπλιστικά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να έχει κλειδώσει η αγορά 18 γαλλικών Ραφάλ, από τα οποία σχεδόν τα μισά θα είναι μεταχειρισμένα, προκειμένου όχι μόνο να κοστίσουν λιγότερο, αλλά κυρίως να ενταχθούν άμεσα στη δύναμη πυρός της Ελλάδας στους αιθέρες. Κλειδί θα είναι ο εξοπλισμός τους με τους πυραύλους μακρού πλήγματος Σκαλπ, που θα προσφέρουν υπεροπλία στον αέρα στα γεράκια της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Οι πληροφορίες για άρματα μάχης προς τα σύνορα

Συνολικά 40 άρματα μάχης μεταφέρονται στα ελληνοτουρκίκα σύνορα με βάση τα όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Haber.

Τουρκικά ΜΜΕ: άρματα μάχης στα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταφέρει η Τουρκία (εικόνες)

Εικόνες από την μεταφορά αρμάτων μάχης του τουρκικού στρατού μεταδίδουν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας, τονίζοντας πως η μεταφορά τους γίνεται προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στον Έβρο.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια Μέσα, τα εν λόγω άρματα βρισκόντουσαν τοποθετημένα στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, και η μεταφορά τους σημειώνεται μόλις λίγες ώρες μετά τις σημερινές εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες απείλησε ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα.

Διάψευση από το επίσημο πρακτορείο

«Στα σύνορα με την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και δεν τίθεται τέτοιο θέμα», γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως δύο κονβόι με 40 άρματα μάχης ξεκίνησαν από τα σύνορα της Συρίας με προορισμό τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.
Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι πρόκειται για προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και προσθέτει ότι έγινε μεταφορά και άλλων τουρκικών στρατευμάτων στον Έβρο.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τα ΙHA αλλά haberler.com, είχαν μεταδώσει πως δύο κονβόι με 40 άρματα μάχης ξεκίνησαν από τα σύνορα της Συρίας, και συγκεκριμένα την Αλεξανδρέττα, με προορισμό τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.