Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσοσκι εμμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και δήλωσε σήμερα πως εάν η Ελλάδα θεωρεί ότι παραβιάσαμε (τα Σκόπια) τη Συμφωνία των Πρεσπών ας προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο.

Ο Μίτσοσκι είπε ακόμη ότι στην επικοινωνία εντός των θεσμικών οργάνων και μεταξύ των θεσμών της χώρας του θα χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία (Βόρεια Μακεδονία), αλλά στις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ή σε ομιλίες αποτελεί ατομικό δικαίωμα του να χρησιμοποιεί τους όρους Μακεδονία και Μακεδονικός και προτρέπει το ίδιο να κάνει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εκτιμώ ότι ως κόμμα (VΜRΟ) αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν την άποψή τους σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αρέσει ούτε σε εμάς ούτε σε εκείνους αυτή η Συμφωνία. Σε αντίθεση με εκεί, στη Μακεδονία η Συμφωνία είναι μέρος των θεσμών, του συντάγματος και των νόμων. Το έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε ο μελλοντικός πρωθυπουργός των Σκοπίων και πρόσθεσε:

«Ας σταματήσουν οι απειλές και οι παρεμποδίσεις. Θέλουμε πολύ καλές γειτονικές σχέσεις με την Ελλάδα». Ανέφερε ακόμη πως προσδοκεί σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.