Με χορούς, τραγούδια και άφθονες selfie, γιόρτασαν στην ΠΓΔΜ την πρόσκληση για την έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ. Χιλιάδες πολίτες της χώρας συγκεντρώθηκαν σε 15 πόλεις, όπου η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ έστησε τη «φιέστα», με αφορμή τα όσα αποφασίστηκαν αυτή την εβδομάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, για ενταξιακές συζητήσεις μετά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη με την Ελλάδα.

Δεκάδες μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή και διασκέδασαν τους πολίτες, σε μια φιέστα που προκάλεσε και έντονες αντιδράσεις. «Η “Μακεδονία” δεν χρειάζεται γιορτές αλλά μία απολογία από την κυβέρνηση για τη συνθηκολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Ο Ζάεφ πάντως πιστεύει ότι υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς. «Η “Μακεδονία” έχει λόγο να γιορτάζει. Είχαμε μεγάλα γεγονότα. Πετύχαμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους μας, τα κοινά μας όνειρα και τις ελπίδες μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, από την πόλη Μπίτολα όπου μετείχε στη φιέστα, ενώ συμπλήρωσε ότι οι συναυλίες του Σαββάτου είναι μια πρόσκληση ενότητας, παρά τις πολιτικές διαφορές που υπάρχουν.

Παράλληλα απευθύνθηκε στους πολίτες, ενόψει και του δημοψηφίσματος. «Σήμερα οι δυνάμεις που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο ισχυρές όσο οι δυνάμεις που μας ενώνουν, για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτές οι δυνάμεις ανοίγουν το μέλλον μας. Ο κάθε πολίτης ανεξάρτητα αποφασίζει τη θέση του. Καλώ εσάς, αλλά και την αντιπολίτευση: ας διαλέξουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Το κοινό μας μέλλον. Ας σταματήσουμε τα μίση», τόνισε ακόμη ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δημοσίευσε στον λογαριασμό του άφθονες φωτογραφίες από τη φιέστα, ποζάροντας και για selfie, όπως έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Πηγή:iefimerida.gr