Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX, που όμως δεν εμπόδισαν τα ελληνικά σκάφη να αναζητήσουν τους ναυαγούς. Ένας 68χρονος ανασύρθηκε νεκρός, ενώ αγνοείται ο 22χρονο γιος του.-

 

Τις διεκδικήσεις τους στην περιοχή του Αιγαίου επανέφεραν  οι Τούρκοι με αφορμή την ανατροπή λέμβου στις Οινούσες και τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Ειδικότερα, η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ και NAVTEX για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Σημειώνεται ότι το νησί Παναγιά που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσες, είναι ένα από τα πολλά που οι Τούρκοι αμφισβητούν με υπερπτήσεις.

Παρά ταύτα οι έρευνες έγιναν από ελληνικά σκάφη και τελικά εντοπίστηκε νεκρός από αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών ο ένας από τους δύο 68χρονους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα άτομα επέβαιναν σε λέμβο που ανετράπη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, πρόκειται για τον πατέρα μίας 24χρονης Ελληνοαμερικανίδας που επέβαινε και αυτή στη λέμβο. Η 24χρονη εντοπίστηκε τα ξημερώματα σώα στην ίδια θαλάσσσια περιοχή από αλιευτικό σκάφος και ανέφερε ότι επέβαινε μαζί με τον 68χρονο πατέρα της, έναν φίλο του επίσης 68 ετών και τον 22χρονο αδελφό της από χθες το μεσημέρι.

Ο 68χρονος φίλος του πατέρα της εντοπίστηκε σώος και περισυνελέγη από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο 22χρονος αδελφός της.

Στην περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός αγνοουμένου συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας

Πηγή: iefimerida.gr