Τουρκική ακταιωρός πέρασε σήμερα το μεσημέρι (Σαββάτου) στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο θαλάσσιο χώρο στα Ίμι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, επενέβη ελληνικό πλωτό σκάφος στην περιοχή και έτσι το περιστατικό έληξε χωρίς εντάσεις.

Συγκεκριμένα, το σκάφος του Λιμενικού ειδοποίησε τους Τούρκους ότι βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η ακταιωρός αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Τελευταία τα ανάλογα περιστατικά έχουν αραιώσει μετά το σύμφωνο της Αθήνας και προκάλεσε έκπληξη η σημερινή κίνηση της ακταιωρού.

Και μπορεί αυτή τη φορά να μην είχαμε επεισόδιο με τη γειτονική χώρα, ωστόσο, δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς την κρίση των Ιμίων το 1996, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος τρεις Έλληνες αξιωματικοί, ενώ Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν κυριολεκτικά «μια ανάσα» από τον πόλεμο.

Μάλιστα, πρόσφατα η Πολιτεία τίμησε τη μνήμη των τριών ηρώων, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής πτήσης στις 31 Ιανουαρίου 1996.