Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα 31 Ιουλίου, την Κύπρο. Το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στις 13:20 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, στο κοινοβούλιο.
Στις 14:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο γίνεται λίγες μέρες μετά την προκλητική παρουσία του Ταγίπ Ερντοάν στην κατεχόμενη περιοχή και λαμβάνει έτσι συμβολικό χαρακτήρα με υποστήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε διεθνή πρωτοβουλία.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.