Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συναντάται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο κ. Μισέλ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την πολυμερή διάσκεψη, που προτείνει σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και πως θα επιτευχθεί αυτή, αφού η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Μισέλ αναμένεται να ασκήσει πιέσεις για την σύγκληση της διάσκεψης και να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις στον κ. Μητσοτάκη. Μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο κ. Μισέλ αύριο θα βρίσκεται στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για σήμερα θα συνεχιστεί με τη συνάντηση, στις 17:00, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι ενώ, στις 18:00, θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Στις 21:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Έντι Ράμα.