Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Πρόκειται για την τακτική συνεδρίαση, που πλέον πραγματοποιείται κάθε δυο μήνες και στο επίκεντρο μεταξύ άλλων αναμένεται να τεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στα εθνικά θέματα όπως αυτές διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα και οι διαστάσεις τους.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, θέματα ασφάλειας αλλά και εκκρεμότητες αμυντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση για το πρόγραμμα ναυπήγησης νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως όλα δείχνουν το ζήτημα της προμήθειας των νέων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού μετακυλίεται, εκτός απροόπτου, για μετά τις εθνικές εκλογές.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, με τον Ιμπραήμ Καλίν και τον σύμβουλο του Γερμανού Καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς.