Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ζήτησε και είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ, μέσα σε βαρύ κλίμα λόγω και των νέων τουρκικών προκλήσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ -και όπως ανακοινώθηκε, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών, ο Τούρκος υπουργός απευθύνθηκε στον κ. Παναγιωτόπουλο και του ζήτησε να μιλήσουν ιδιαιτέρως, όπερ και εγένετο. Η συνάντηση κράτησε 15 λεπτά.

Ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά, για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή.