Κάλεσμα τοπικού παράγοντα για την έναρξη νέας διαδικασίας ώστε να καταφέρουν οι «Τούρκοι» (όπως αναφέρει) «να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση υπέρ τους»!

 

Θέματα της Θράκης ανακινεί η τουρκική ηγεσία με την συνδρομή μουσουλμάνων, που ζουν στην περιοχή, θέλοντας να βάλουν σε σκληρό παζάρι την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Απαιτούν οι Τούρκοι σε αντάλλαγμα την παράδοση των οκτώ αξιωματικών τους ή την αλλαγή στον τρόπο ορισμού του μουφτή στη Θράκη που εξετάζει η Αθήνα;

Αυτά τα ερωτήματα προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου το θέμα των δύο φυλακισμένων Ελλήνων κατείχε κεντρική θέση στη συζήτηση.

Την ίδια ώρα, όμως, μια άλλη πρωτοβουλία που εκδηλώνεται στη Θράκη από τον πρόεδρο της αυτοαποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» γεννά τεράστια ερωτήματα για τις επιδιώξεις και τα παιχνίδια που φέρονται έτοιμοι να παίξουν κάποιοι ακραίοι μειονοτικοί κύκλοι στη Δυτική Θράκη.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έγγραφο – κάλεσμα του Χαλίτ Χαμπίπογλου (υπογράφει ως «πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης») που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτό το κείμενο ο υπογράφων, αφού πλέκει το εγκώμιο στον εκλιπόντα εθνικιστή Αχμέτ Σαδίκ, εξαπολύει επίθεση στην ελληνική πολιτεία αναφέροντας: «Η χώρα μας, η Ελλάδα, δεν έχει σωφροσύνη και καλή θέληση απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Η χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως απειλητικό στοιχείο, αγωνίζεται να εφαρμόσει μια πολιτική που είναι πάντα αναληθής και παραπλανητική».

Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου διερωτάται αν ήρθε η ώρα για «πιο τολμηρά βήματα» κι έτσι προχωρά ένα βήμα ακόμα, απευθύνοντας κάλεσμα για την έναρξη νέας διαδικασίας στη Θράκη για να καταφέρουν οι «Τούρκοι» (όπως αναφέρει) «να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση υπέρ τους»!

9Πληροφορίες από το in.gr)