Με χορωδίες, τραγούδια και χορούς, «συνοδεύτηκε» η ομιλία του Έντι Ράμα στο γήπεδο του Γαλατσίου. Ο Αλβανός πρωθυπουργός έφτασε στις 12:00 το μεσημέρι στο Κλειστό του Γαλατσίου όπου πλήθος Αλβανών είχε σπεύσει από νωρίς για να τον ακούσουν.

H επίσκεψη του Ράμα ήταν καθαρά ιδιωτική, όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, αφού ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είχε καμία θεσμική συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Παρουσία περίπου 5.000 ανθρώπων, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ξεκίνησε από την Αθήνα την περιοδεία του σε πόλεις της Ευρώπης.

Εικόνες από την ομιλία του Ράμα στο κλειστό  γήπεδο του Γαλατσίου.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η Έρα Ρούσι, ενώ υπήρξαν άλλες οκτώ ομιλίες πριν από αυτή του Ράμα, ο οποίος έφτασε με σημαντική καθυστέρηση στο Γαλάτσι, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μόλις ανέβηκε στη σκηνή, ακούστηκε ο αλβανικός εθνικός ύμνος και πριν την ομιλία του το κοινό φώναζε «Έντι, Έντι», σε ένα στάδιο κατάμεστο από αλβανικές σημαίες, ενώ στα μάτριξ τοποθετήθηκαν και οι ελληνικές.

Ο Ράμα, ξεκινώντας την ομιλία του, είπε πως «δεν ήρθα να προκαλέσω, ήρθα να μιλήσω στον λαό μου», κάτω από έντονα χειροκροτήματα.

Τι έχει στο μυαλό του ο Ράμα

Πολιτικοί παρατηρητές σημείωναν ότι ναι μεν ο Ράμα δεν προκάλεσε ευθέως αλλά κάτι έχει στο μυαλό του σχετικά με την προώθηση ιδεών για νέα δικαιώματα των Αλβανών στην Ελλάδα, θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει αντιστάθμισμα για την δίωξη του Μπελέρη, αλλά και για την καταπάτηση δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Θέλει δηλαδή να “παζαρεύει” κάθε φορά τα όποια ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, επικαλούμενος πρόσθετα δικαιώματα της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, προκειμένου ο ίδιος να σέβεται αντίστοιχα και τα δικαιώματα της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

Επίσης είναι πιθανό να θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης, συγκεντρώνοντας πλήθη συμπατριωτών του, ώστε να είναι υπολογίσιμο πολιτικό μέγεθος στις διεθνείς σχέσεις της χώρας του.