Ο ελληνισμός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πενθεί για τον θάνατο του Πωλ Σαρμπάνη, σε ηλικία 87 ετών, πρώην γερουσιαστή του Μέριλαντ, ο οποίος υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

Ο Πωλ Σαρμπάνης υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Πωλ Σαρμπάνη εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο γερουσιαστής Paul Sarbanes ήταν μια κορυφαία προσωπικότητα στην πολιτική των ΗΠΑ και ισχυρός υποστηρικτής των ελληνικών θεμάτων, κάτι για το οποίο η Ελλάδα θα είναι πάντα ευγνώμων. Θα μας λείψει πολύ. Τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στον γιο του, γερουσιαστή John Sarbanes @RepSarbanes και την οικογένειά του», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.