Σε νέο κύκλο προκλήσεων πέρασε η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, επιμένοντας ότι “είναι προσωπικό δικαίωμα να χρησιμοποιώ τον όρο «Μακεδονία»

Μόλις μερικά 24ωρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης με το συνταγματικό όνομα της χώρας Βόρεια Μακεδονία, η Σιλιάνοφσκα αγνοεί επιδεικτικά και πάλι τη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας αυτή τη φορά για… «Μακεδόνες του Αιγαίου».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της Προεδρίας της χώρας στο «X», η Σιλιάνοφσκα συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου».

Υπογράμμισε ότι η «μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί» και τόνισε ότι ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Η Σιλιάνοφσκα έκανε σχετική ανάρτηση και στον δικό της λογαριασμό στο «Χ», όπου επιμένει να δηλώνει «Πρόεδρος της Μακεδονίας».