Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και σε χαρούμενη ατμόσφαιρα υποδέχτηκαν όλοι οι Έλληνες την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές.

 

Νωρίτερα τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης , που είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν από τον Μάρτιο στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο αξιωματικοί επιστρέφουν στην Ελλάδα αύριο το πρωί. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, συνεπώς μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλ. Τσίπρας: “Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά”

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής ο πρωθυπουργός αναφέρει

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».