Κοιμήθηκε και ονειρευόταν ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί εκ των ιδρυτών της οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”, εθνικιστικής και φασιστικής ιδεολογίας.

Μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία και ότι η Ελλάδα έχει μόνο το δικαίωμα χρήσης τους, όπως είπε. Επικαλέστηκε τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων, λέγοντας ότι οι ρητές διατάξεις τους αγνοούνται.

Για πρώτη φορά ονομάτισε τα εννέα νησιά του Βορείου Αιγαίου, των οποίων η κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ο εναέριος χώρος ανήκουν νόμιμα στην Τουρκία, όπως είπε, επειδή η Ελλάδα τα εξοπλίζει παράνομα και διατηρεί στρατό στα εδάφη τους.

Και αυτά είναι, κατά τον Μπαχτσελί, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος, τα Ψαρά, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία.

“Ανακοινώνω στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας και θα τυφλώσουμε εκείνους που δεν βλέπουν τα δικαιώματά μας και το δίκαιο μας“, είπε ο ακδροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου.
Και άλλοτε ο Μπαχτσελί έχει προβεί σε ανάλογες δηλώσεις, αλλά τώρα ξέφυγε, προσπαθώντας να επηρεάσει τους οπαδούς του, που διέπονται από εθνικιστικό παροξυσμό.
Ωστόσο η επανάληψη ανιστόρητων και εξωφρενικών θέσεων, καθώς μάλιστα προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης, δημιουργούν κλίμα διεκδικήσεων, επηρεάζοντας τα χαμηλής μόρφωσης πλήθη και στέλνοντας ψεύτικα μεν, αλλά επικίνδυνα μηνύματα στη διεθνή κοινή γνώμη.