Η «Ημέρα της Νίκης» είναι μια από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές στην Τουρκία, κατά την οποία τιμάται η νίκη επί των ελληνικών δυνάμεων, στη μάχη που διεξήχθη στις 30 Αυγούστου του 1922 στο Ντουμπλουπινάρ.

Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη ευχήθηκε στους Τούρκους ανήμερα της εθνικής εορτής για τη μάχη που κέρδισαν με τους Έλληνες κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας.

«Η LANDCOM εύχεται χρόνια πολλά για την Ημέρα της Νίκης και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους ως οικοδεσπότες μας εδώ στο LANDCOM» αναφέρει στο μήνυμά της στο Twitter η συμμαχική χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ και συνεχίζει:

«Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και πάντα επιδεικνύει τον μεγάλο επαγγελματισμό και την επιμονή των στρατιωτών της. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι πιο δυνατά και ασφαλέστερα μαζί».

Όπως αναφέρουν τα σχετικά τουρκικά ρεπορτάζ, η LANDCOM έκανε παρόμοια ανάρτηση για τις 30 Αυγούστου και πέρυσι, αλλά μετά από ένσταση της Ελλάδας, το μήνυμα διαγράφηκε.

Η Τουρκία έφερε τη διαγραφή του μηνύματος υπόψιν των Αρχών του ΝΑΤΟ και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή απαράδεκτη. Στη συνέχεια, η LANDCOM μοιράστηκε ένα νέο συγχαρητήριο μήνυμα την 1η Σεπτεμβρίου, προσθέτουν στα ρεπορτάζ τους οι Τούρκοι, που κάνουν ιδιαίτερη μνεία στις ευχές από το ΝΑΤΟ.