“Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν από τη Μερσίνη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος  κόμματος ης Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, τονίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις έρευνες.

Το τουρκικό γεωτρύπανο είναι έτοιμο να αποπλεύσει για έρευνες, όπου υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του ANT1, o εκπρόσωπος το AKP, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε τα εξής κατά τη διάρκεια ομιλίας του:

«Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας, της γαλάζιας πατρίδας ή της εναέριας πατρίδας». «Δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας. Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν από τη Μερσίνη. Πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της “ΤΔΒΚ”.

«Oι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ο πλούτος του έθνους μας»

Yπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σημεία που βρήκαν αυτά τα πλοία κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, που είναι ο πλούτος του έθνους μας.

“Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Κακομαθημένο παιδί της Δύσης η Ελλάδα»

«Ο,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα».

«Την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν»

Συνεχίζοντας τον προκλητικό του λόγο ο Τσελίκ είπε: «Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην πατρίδα και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση.

Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ενότητα και την αδιαίρετη ακεραιότητά της. Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, η Τουρκία δεν μπορεί να νικηθεί, η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδιστεί, την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν».