Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη γιορτή για την…

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη γιορτή για την ηλεκτροκίνηση «Voltάρω 7».

Η δράση διοργανώνεται από τις 12:00 ως τις 22:00, στην πλατεία Αριστοτέλους και οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, scooters και πατινιών.

Μάλιστα, στο χώρο υπάρχουν επίσης ηλεκτροκίνητα οχήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικά φέτος, υπάρχουν στην πλατεία  καινοτόμες προτάσεις πολυενεργειακής εξοικονόμησης, με πρωτοποριακές προσαρμογές φωτοβολταϊκών συστημάτων, έξυπνες εφαρμογές μέσω κινητών τηλεφώνων για την εκκίνηση ή το κλείδωμα ηλεκτρικών οχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των οδηγών τους, καθώς και καλές «πράσινες» πρακτικές, όπως η ανακύκλωση του καφέ και η μετατροπή του σε βιοκαύσιμο.

Voltaro7

Voltaro7

Voltaro7

Στην Αριστοτέλους βρίσκεται και η Aristurtle, η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα παρουσιάσει το 7ο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιό της, την Καλυψώ, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει και μεταφορά ηλεκτρικών πατινιών από αέρος με τη βοήθεια drones.

 

Το άρθρο «Voltάρω 7»: Στην Αριστοτέλους η μεγάλη γιορτή για την ηλεκτροκίνηση εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.