Σε έναν πρόχειρο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών μετατράπηκε ένα τμήμα της Πλατείας Συντάγματος προκαλώντας έντονη δυσφορία, καθώς οι περισσότεροι μετακόμισαν εκεί από τα Εξάρχεια, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση κατειλημμένων οικοδομών.

 

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες, με καταγωγή από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, μέχρι πρότινος διέμεναν στην κατάληψη κτιρίου που εκκενώθηκε στα Εξάρχεια, ύστερα από την μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ Όπως λένε οι ίδιοι δεν έχουν μέρος να μείνουν. «Είμαστε πρόσφυγες, άστεγοι και μας πέταξαν έξω. Χρειαζόμαστε ένα μέρος για να ζήσουμε» λένε σε πλακάτ οι πρόσφυγες.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι φυσικά ως προς τον σχεδιασμό της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ καθώς, όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρξε μέριμνα στέγασης των ανθρώπων αυτών μετά την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου.

Οι εικόνες με το στήσιμο των αντίσκηνων έχουν προκαλέσει δυσφορία στους πολίτες, αν και οι περισσότεροι δείχνουν αλληλεγύη και κατανόηση  σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι πολλοί νέοι και παιδιά.

Χαρακόπουλος: Εστησαν επικοινωνιακό σόου και τώρα

Με αφορμή αυτές τις εικόνες, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος» ανέφερε ο βουλευτής.
Ο κ. Χαρακόπουλος, πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση «χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτρη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες».

Πηγή: iefimerida.gr