Επίθεση με βόμβες Μολότοφ δέχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια  ύστερα από κινητοποίηση αντιεξουσιαστών και μελών άλλων οργανώσεων, που είχε αποφασιστεί στα τέλη Αυγούστου, σε συνέλευση στο κατειλημμένο κτίριο ΒΟΞ στην οδό Θεμιστοκλέους, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Περίπου στις 3.30 το μεσημέρι μια ομάδα 30 ατόμων κινήθηκε κατά των αστυνομικών που βρίσκονται στην οδό Σπύρου Τρικούπη έξω από τις καταλήψεις που έχουν εκκενωθεί, και επιτέθηκε στις διμοιρίες πετώντας βόμβες Μολότοφ, εμπρηστικούς μηχανισμούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 16 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Μεγάλη διαδήλωση με συνθήματα κατά της κυβέρνησης

«No Pasaran» φώναξαν με πάθος πολλοί διαδηλωτές νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες επιθετικές ενέργειες της κυβέρνησης στα Εξάρχεια.

Οργανώσεις, συλλογικότητες και εργατικά σωματεία του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή ως μία πρώτη κίνηση αντίδρασης στην κρατική καταστολή, μετά τις τελευταίες επεμβάσεις σε καταλήψεις στα Εξάρχεια, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων της αστυνομικής βίας στην ευρύτερη περιοχή.

«No Pasaran – Ενάντια στην κρατική καταστολή, καμία παράδοση καμία ανακωχή» ανέφερε το κεντρικό πανό που βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη με την πορεία να καλύπτει στο μήκος της όλη την οδό Σταδίου, ενώ μερικά από τα βασικά συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:

  • Όλοι στους δρόμους όλοι στις πλατείες, έξω απ’ τα Εξάρχεια μπάτσοι και μαφίες
  • Χρυσοχοΐδη, Κούλη ακούστε το καλά κάτω τα χέρια απ΄τα Εξάρχεια
  • Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και κατά της κατάργησης του ασύλου, έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στον Παύλο Φύσσα λίγες ημέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του.

Η πορεία ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 στα Προπύλαια.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Ανυπότακτη Αττική, Κίνηση Απελάστε το ρατσισμό, Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων ενάντια στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, ΣΜΕΔ, Ανοιχτή Συνέλευση Καταλήψεων, Συλλογικοτήτων, Στεκιών, Διεθνιστών, Μεταναστών-Προσφύγων και Αλληλέγγυων, Ροσινάντε, Ταξικό μέτωπο – πρωτοβουλία εργαζόμενων στις συγκοινωνίες.

Πηγή: efsyn.gr