Κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κάνουν οι αγρότες των μπλόκων, μετά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας. Επίσης, οι αγρότες που συνεχίζουν τον αγώνα τους για 6η συνεχόμενη ημέρα, ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση από την οποία θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζου Μαρούδα, κατά τη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια, οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με ενίσχυση των μπλόκων, ενώ σημείωσε ότι οι αγρότες θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα του βάμβακος.

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης» είπε.

Όπως ανέφερε, μέσα στο επόμενο διάστημα, οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Ο υπουργός τους καλεί σε συνάντηση την Τετάρτη

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάλεσε τους αγρότες σε συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα. Όπως τόνισε, στη συνάντηση θα μετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Αραχωβίτης, «στα πλαίσια του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί».

«Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί», τόνισε.

ΠΗΓΗ: Εfsyn.gr