Έτρεξαν, ίδρωσαν, κουράστηκαν, κόπιασαν να τερματίσουν, κάποιοι ήταν πιο έτοιμοι και κάποιοι όχι, αλλά όλοι…

Έτρεξαν, ίδρωσαν, κουράστηκαν, κόπιασαν να τερματίσουν, κάποιοι ήταν πιο έτοιμοι και κάποιοι όχι, αλλά όλοι το χάρηκαν. Μικροί και μεγάλοι…

Με το μυαλό πάντα στην αδικοχαμένη, Δήμητρα Ιορδανίδου, που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή.

Ήταν εκεί όσοι περισσότεροι μπορούσαν για να πουν το δικό τους ευχαριστώ στη Δήμητρα…

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης για τον αγώνα «Koufalia Hill Run», Δήμητρα Ιορδανίδου.

Έμπειροι στους αγώνες αντοχής, πιτσιρίκια με τους γονείς τους αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας που ήθελαν να τρέξουν, να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, αλλά κυρίως να τιμήσουν τη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου, να μην ξεχάσουν όλα αυτά που άφησε πίσω της με την προσφορά της.

Γράφει ο Χρήστος Νάσκας

Όπως λέει στο mynews.gr η κυρία Ράνια Γκιπατίδου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, σαν διοργανωτές έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και την εικόνα των αγώνων.

Κεντρική Μακεδονία, Κουφάλια, Θεσσαλονίκη

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία και συμβολή των εθελοντών με την Πολυνίκη Εμμνουηλίδου να είναι παρούσα, αποτελώντας πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά.

– Αν σας ζητούσα να κάνετε έναν απολογισμό της φετινής διοργάνωσης ποιος θα ήταν αυτός;

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τις συμμετοχές αλλά και από την διεξαγωγή του αγώνα. Πιστεύουμε πως όλα πήγαν περίφημα, το όριο των συμμετεχόντων υπερκαλύφθηκε και είχαμε ελάχιστες απουσίες των εγγεγραμμένων.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι από πολύ θετικά έως ενθουσιώδη, όλοι μας μιλούν για μια άψογη διοργάνωση. Ο πήχης της Δήμητρας ήταν ήδη πολύ υψηλά άλλωστε. Το λιγότερο που οφείλαμε να κάνουμε, ήταν να τον διατηρήσουμε. Θεωρούμε ότι το καταφέραμε».

Συνέντευξη, Αγώνες

  • Πόσοι άνθρωποι συμμετείχαν και αν μπορούμε να μιλήσουμε για αριθμό ενηλίκων και παιδιών…

«Στον αγώνα φέτος συμμετείχαν στο σύνολο περίπου 590 αθλητές.

Από αυτούς οι:

  • 185 ήταν παιδιά με ισάριθμους γονείς – συνοδούς που έτρεξαν μαζί τους.
  • 100 δρομείς στα 10χλμ και 119 δρομείς στα 6χλμ.
  • Πέρα από τους αθλητές, στον αγώνα συμμετείχαν περίπου 120 εθελοντές ( πυροσβέστες, Διασώστες και εκπρόσωποι όλων των αθλητικών και μη συλλόγων των Κουφαλίων ).
  • Στον χώρο παρευρέθηκαν περίπου 800 με 900 άτομα».
  • Θα ξεχωρίζατε κάποια στιγμή από τους φετινούς αγώνες;

«Δεν θα μπορούσα να το πω αυτό. Όλος ο αγώνας είναι ξεχωριστός με το κάθε κομμάτι του να έχει μια ιδιαίτερη σημασία για εμάς.

Το παιδικό είναι σημαντικό γιατί αυτή ήταν η αδυναμία της Δήμητρας…

Το 6άρι φέρει την υπογραφή της.

Αγώνες, νικητές

Δεν αλλάξαμε τίποτα από την διαδρομή που επέλεξε το μακρινό 2018. Το 10άρι έχει κι αυτό τόση σημασία μιας και αυτό επιλέγει να τρέξει η πλειοψηφία της δρομικής κοινότητας.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν να μας πουν μια ιστορία για τους κοινούς τους αγώνες ή τις κοινές τους προπονήσεις».

  • Πόσο σημαντική είναι η συμβολή των εθελοντών σε αυτές τις διοργανώσεις;

«ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ! Τεράστιο κεφάλαιο. Τι μπορούμε να πούμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τον αγώνα μας. Τον κάνουν δικό τους.

Όλοι είπαν με ένα στόμα , άντε και του χρόνου! Όλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με χαμόγελο και μπόλικη αγάπη, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.

Εθελοντές, αγώνες, Κουφάλια

Πολλοί από τους εθελοντές βοηθούσαν την Δήμητρα από την πρώτη μέρα. Φέτος είχαμε 120 εθελοντές.

Μέσα σ αυτούς και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, όπως για παράδειγμα η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Δεν σταματά να με εκπλήσσει η ταπεινότητα με την οποία μας προσφέρουν όλοι τη βοήθειά τους, αγνή και ανιδιοτελής προσφορά!».

Το άρθρο Koufalia Hill Run: Όλοι έτρεξαν για τη Δήμητρα-Μικροί και μεγάλοι το χάρηκαν (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.