Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στην Κρήτη η κίνηση των δύο Γερμανών αξιωματικών του ΝΑΤΟ, που κατέβασαν την ελληνική σημαία στην περιοχή του Σταυρού στο Ακρωτήρι και την πέταξαν στα βράχια ενώ στη θέση της ύψωσαν την γερμανική.

Και οι δύο συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δέκα μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, όπου ισχυρίστηκαν ότι ύψωσαν την δική τους σημαία από πατριωτικό ενθουσιασμό…

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, οπότε οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν κατάπληκτοι όταν αντίκρισαν τη γερμανική σημαία να κρέμεται στον ιστό. Αμέσως ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές και άρχισαν έρευνες, που είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δύο 23χρονοι Γερμανοί, που υπηρετούν ως αξιωματικοί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Μάλιστα, βρήκαν την ελληνική σημαία καλυμμένη από πέτρες!

Απειλήθηκαν από τον κόσμο οι δύο Γερμανοί

Η πρωτοφανής πρόκληση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τους κατοίκους των Χανίων να απειλούν ακόμη και να λιντσάρουν τους δύο Γερμανούς, αντιδρώντας σε αυτήν την πρωτοφανή προσβολή, που μάλιστα έγινε από αξιωματικούς, γεγονός που αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι δύο Γερμανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού κάνοντας πεζοπορία και από τον… ενθουσιασμό τους ύψωσαν την γερμανική σημαία!
Μάλιστα, οι δύο 23χρονοι ισχυρίστηκαν κατά την διάρκεια της απολογίας τους ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την Ελλάδα ή να βεβηλώσουν το σύμβολο, αλλά δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους έκρινε ενόχους και τους καταδίκασε. Αμέσως μετά, αφέθηκαν ελεύθεροι.