Με την δικαιολογία ότι πάσχει από άνοια θα απολογηθεί στον ανακριτή της Ρόδου ένας ηλικιωμένος Γάλλος, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 7χρονου κοριτσιού μέσα στο ξενοδοχείο που διέμεναν.

Ο ηλικιωμένος -που δηλώνει παιδίατρος στο επάγγελμα- οδηγήθηκε σήμερα, το πρωί, ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου, όπου του απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για βιασμό ανήλικης κάτω των 12 ετών. Στη συνέχεια, πέρασε και την πόρτα του ανακριτή για την απολογία του.

Η είδηση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες Σάββατο (12/4) προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στις αρχές και στην τοπική κοινωνία.

Πως αποκαλύφθηκε ο βιασμός

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 80χρονος εντοπίστηκε από τον πατέρα του κοριτσιού στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η οικογένεια. Όπως κατέθεσε η 7χρονη, ο ηλικιωμένος την ανάγκασε να βγάλει τα ρούχα της και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της. Τη σκηνή φέρεται να είδε ο αδελφός της μικρής, ο οποίος ζήτησε από τον 80χρονο να αποχωρήσει και αμέσως ειδοποίησε τον πατέρα του, επίσης με καταγωγή από την Γαλλία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η πρόσβαση του δράστη στο δωμάτιο φαίνεται πως διευκολύνθηκε από το γεγονός ότι το οικογενειακό διαμέρισμα του ξενοδοχείου είχε τρεις ανοιχτές πόρτες.

Η Αστυνομία προχώρησε σε ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης και σε λήψη καταθέσεων από μάρτυρες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο 80χρονος, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι πάσχει από άνοια, ένα επιχείρημα που εξετάζεται από τις αρχές.