Με δυνατούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας άλλαξε από το βράδυ το σκηνικό του καιρού, μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Ο υδράργυρος έπεσε κατά 5-7 βαθμούς, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι, που σηκώνουν κύματα στις παραλίες και επίσης αποτελούν πρόσθετο κίνδυνο για πυρκαγιές.

Επτά περιοχές βρίσκονται σήμερα σε υψηλό επίπεδο κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής, ΠΕ Κιλκίς, ΠΕ Σερρών)

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη (10/7)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη 10 Ιουλίου, ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα δώσει λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα όμβρων μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα πέρα από την πτώση της θερμοκρασία θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και μόνο στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα όμβρων μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και μέχρι και το πρωί τοπικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.