Αλλάζει η αφετηρία του προαστιακού της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train. Ειδικότερα, από αύριο,…

Αλλάζει η αφετηρία του προαστιακού της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Ειδικότερα, από αύριο, Σάββατο (6/10), τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού Θεσσαλονίκης θα έχουν από το Σάββατο (7/10) τελικό προορισμό/αφετηρία τον Σ.Σ. Ραψάνης αντί του Σ.Σ. Λιτοχωρίου, εξυπηρετώντας και τους ενδιάμεσους σταθμούς των Νέων Πόρων και της Λεπτοκαρυάς.

Επίσης, από αύριο, η λεωφορειακή σύνδεση θα πραγματοποιείται στο τμήμα Ραψάνη-Λάρισα-Ραψάνη.

Χάος στον σιδηρόδρομο – Δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση

Εν τω μεταξύ, χάος επικρατεί από την Τρίτη (3/10) στον προαστιακό σιδηρόδρομο, στην Αθήνα, καθώς κατά σημαντικά χρονικά διαστήματα τίθεται εκτός λειτουργίας το σύστημα της τηλεδιοίκησης.

Έτσι, εκτός από τις μεγάλες καθυστερήσεις, σημειώνονται και καταργήσεις δρομολογίων, όπως π.χ. στο τμήμα «Λιόσια-Αεροδρόμιο».

Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οφείλεται στο ότι το νέο σύστημα της τηλεδιοίκησης (σύμβαση 717), που ενσωματώθηκε στο υπάρχουν σύστημα, φέρεται να παρουσιάζει αστοχίες και τεχνικές ασυμβατότητες.

Από την ανάδοχο εταιρεία διερευνούν πού ακριβώς οφείλονται τα προβλήματα, καθώς και τον Σεπτέμβριο υπήρχαν πολλές περιπτώσεις, στις οποίες ετίθετο εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεδιοίκησης.

Ενδεικτικά, στις 16 Σεπεμβρίου, η τηλεδιοίκηση τέθηκε εκτός λειτουργίας στο τμήμα ΣΚΑ-Αεροδρόμιο και καταγράφηκαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πειραιάς-Κιάτο, Αθήνα-Χαλκίδα και Πειραιάς-Αεροδρόμιο, με τους συρμούς να παραμένουν σε σταθμούς ακόμα και για χρονικό διάστημα μίας ώρας.Το άρθρο Hellenic Train-Θεσσαλονίκη: Αλλάζει η αφετηρία του προαστιακού-Από πού θα ξεκινά εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.