Σημαντική αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την Παρασκευή σε όλη την χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά το κύμα ψύχους από αέριες μάζες, που προέρχονται από την παγωμένη Σιβηρία, τις χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αλλά και τους σφοδρούς ανέμους στο Αιγαίο.

 

…………………………………………………………………………………………

 

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ  θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς κάτω από τις συνήθεις. Ενδεικτικά στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής αναμένεται θερμοκρασία και κάτω από το μηδέν, ίσως και μείον 3 βαθμοί Κελσίου, εξαιτίας της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης  από τα βορειοδυτικά.

Επίσης αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη. Παράλληλα, το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 – Κυριακή 24/02/2019, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.