Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
Αρχική Ελλάδα Athens pride: Ποιοι επώνυμοι συμμετείχαν στην πολύχρωμη παρέλαση υπερηφάνειας – Εκεί Τσίπρας,...

Athens pride: Ποιοι επώνυμοι συμμετείχαν στην πολύχρωμη παρέλαση υπερηφάνειας – Εκεί Τσίπρας, Μπακογιάννης, Σχοινάς κ.ά – Μητσοτάκης: «Αγαπήστε και στηρίξτε τα παιδιά σας».

Η μεγάλη “Πορεία Υπερηφάνειας” μετατράπηκε σε ένα “πολύχρωμο ποτάμι” και κατέκλυσε τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Μία φορά κι έναν καιρό» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην Πλατεία Κοτζιά κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να συμμετάσχει στις δράσεις και εκδηλώσεις του Athens Pride.

Λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα ξεκίνησε η παρέλαση από την Πλατεία Κοτζιά υπό τους ήχους τυμπάνων και μουσικής και με τη συμμετοχή αρμάτων και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων και οργανώσεων.

Τα άτομα που συμμετείχαν κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Πλατεία Κοτζιά στέλνοντας για ακόμη μία χρονιά ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ενώ στο κέντρο της πορείας/παρέλασης δέσποζε μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Κυριάρχησαν συνθήματα και στίχοι, όπως:

«Μια φορά κι έναν καιρό… δε φοβόμουν. Δε φοβόμουν να υπάρξω, να χαρώ, να ζήσω. Δεν φοβόμουν να είμαι εγώ».

Όπως πάντα, το συγκεκριμένο παραμύθι διαβάζεται μέσα σε κλειστές ντουλάπες, γράφεται σε κρυμμένα ημερολόγια και εκμυστηρεύεται στο πουθενά… μέχρι τώρα. Γιατί τώρα… Τέλος τα παραμύθια.

Στις 10 Ιουνίου θα βγούμε στον δρόμο όπως κάθε χρονιά, για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας οφείλεται:

Για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως,

για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή,

για να μας ανήκουν τα σώματά μας,

για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς,

για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους,

για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας,

για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας…

«Μια φορά κι έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Παρόντες Τσίπρας, Σχοινάς, Μπακογιάννης, Αγαπηδάκη

Έντονη ήταν και η πολιτική παρουσία καθώς, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν στην πλατεία Κοτζιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με στελέχη του κόμματος, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη και άλλα στελέχη του κόμματος, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Χρηστίδης.

Επίσης, το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης και επικεφαλής διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολούθησαν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Ειδικότερα συμμετέχουν: η ραπ μουσικός Mi55t, η κωμικός Χρύσα Κατσαρίνη για ένα stand-up show, ο Σπύρος γραμμένος, η Μπέσσυ Αργυράκη, και τέλος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου η οποία πραγματοποιεί την κεντρική συναυλία της βραδιάς.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Μήνυμα από Μητσοτάκη: «Αγαπήστε και στηρίξτε τα παιδιά σας»

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το Athens Pride έστειλε το δικό του μήνυμα στο TikTok.

Συγκεκριμένα, σε ένα βίντεο 55 δευτερολέπτων αναφέρεται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ισότητα και στις τέσσερις πιο σημαντικές για τον ίδιο δράσεις της.

Απευθυνόμενος στους γονείς, ως πατέρας, τους ζητάει να κάνουν το αυτονόητο «αγαπήστε και στηρίξτε τα παιδιά σας».

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα περίπτερα στην Πλατεία Κοτζιά στο πλαίσιο του Athens Pride 2023.

Την ΝΔ εκπροσώπησαν η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με επικεφαλής τη Μαρία Νάτσιου, συνοδευόμενη από τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον πρώην οικονομικό σύμβουλο πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, τον συντονιστή Διαγραμματιακού Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον πρώην βουλευτή Δημ. Καιρίδη, την γραμματέα Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου και στελέχη των Γραμματειών του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το περίπτερο της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, η οποία συστάθηκε με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2020, όπου και συζήτησαν για τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα σε σχέση με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, χάρη στα οποία η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της ILGA-Europe -σύμφωνα με τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ- βρίσκεται πλέον στη 13η θέση σε σύνολο 49 χωρών, όσον αφορά τη νομική προστασία και την εφαρμογή πολιτικών υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών, υψηλότερα στην κατάταξη από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία.

Επιπλέον, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα περίπτερα ΛΟΑΤΚΙ+ φορέων και οργανώσεων, συζήτησε με το κοινό και συμμετείχε στην παρέλαση που ακολούθησε.