Επιχείρηση με έντονα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, μετά τα τελευταία κρούσματα βίας και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για το άντρο παρανομίας στο κέντρο της Αθήνας.

 

Από στελέχη  της αντιπολίτευσης η αστυνομική επιχείρηση χαρακτηρίζεται ως προετοιμασμένη για λόγους εντυπώσεων και προκειμένου να κοπάσει η οργή των πολιτών της περιοχής για όσα συμβαίνουν δίπλα στα σπίτια τους. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται υπό κατάληψη περίπου 300 κτίρια, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να εκκενώσει μόνο δύο – τρία.

Παρά ταύτα οι πολίτες, έστω και αργά, μπορούν να αισθάνονται ότι αν υπήρχε βούληση θα ήταν είναι δυνατή η αντιμετώπιση της κατάστασης, ώωστε να μην αφήνεται η περιοχή διαρκώς εκτεθειμένη στην παρανομία και στην ανασφάλεια.

 

Επιχείρηση σε δύο σπίτια στα Εξάρχεια

Το θέμα προβάλλεται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που μεταδίδει:

Περισσότερες από 70 προσαγωγές έχουν γίνει έως τώρα στη νέα επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων, την οποία πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί η ΕΛΑΣ. Aυτή τη φορά η επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην οποία μετέχουν πολλοί αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, γίνεται σε δύο κτίρια που έχουν καταληφθεί εδώ και χρόνια, ένα στην οδό Μπουμπουλίνας και ένα στη Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και σε μια οικία για υπόθεση ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην οδό Τζαβέλλα, καθώς και σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία, όπου είχαν γίνει συλλήψεις για ναρκωτικά.