Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών διακομίστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής συνολικά έξι αστυνομικοί, έπειτα από δύο επιθέσεις που δέχθηκαν από αγνώστους στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρώτο περιστατικό συνέβη, λίγο πριν από τις 23:00, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερα άτομα στη γέφυρα Βρυούλων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Τότε εμφανίστηκαν ξαφνικά περίπου 40 άτομα, τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές στις μηχανές τους, ενώ πέταξαν πέτρες σε περιπολικό που έσπευσε στο σημείο. Στην επίθεση αυτή τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Λίγο αργότερα, στις 23:30, ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη συμβολή της λεωφόρου Δεκελείας με την Εφέσου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, ενώ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το κίνητρο των επιθέσεων και η ταυτότητα των δραστών ή των χώρων που πιθανόν εντάσσονται ή κινούνται. Δεν έχει, επίσης, γίνει γνωστό εάν εξαπολύθηκαν από την ίδια ή διαφορετικές ομάδες.

Οι επιθέσεις πάντως σημειώθηκαν μετά το παιχνίδι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, το οποίο ακολούθησαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς ενώ προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα και επιχειρήσεις.