Αγρότες με τα τρακτέρ τους περνούν από την Ομόνοια καθώς αναχωρούν μετά το τέλος του συλλαλητηρίου και τη διανυκτέρευση στο Σύνταγμα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024. Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών και συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 6.500 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στους δρόμους άρχισαν να βγαίνουν οι αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, διεκδικώντας λύσεις σε ζωτικά προβλήματα που έχουν να κάνουν, με το κόστος παραγωγής και τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία

Το μεσημέρι οι αγρότες κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Ε65, προερχόμενοι από πςριοχές της Καρδίτσας.  Ταυτόχρονα, μπλόκο έχουν στήσει και οι αγρότες της Λάρισας, στη Γυρτώνη.

Η απόφαση για τη δημιουργία δύο μπλόκων με τρακτέρ ελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στον Παλαμά Καρδίτσας.

Και στα δύο σημεία, υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών και των τεσσάρων Θεσσαλικών νομών, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να ασκήσουν πίεση, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για να παραμείνουν στις καλλιέργειές τους και να μην ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος.

Οι αγρότες διεκδικούν λύσεις σε ζωτικά προβλήματα που έχουν να κάνουν, με το κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και καταβολή των συνδεδεμένων αποζημιώσεων σε όλους τους παραγωγούς βαμβακιού και καλαμποκιού.

Έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στην Κοζάνη, το μεσημέρι έγινε κινητοποίηση των αγροτών έξω από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστάσιο Αϊβαζίδη, εκπρόσωπο αγροτών Εορδαίας, τα αιτήματα των αγροτών είναι διαχρονικά, λέγοντας πως πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους παραγωγής με «ανοιχτές τιμές», ενώ οι καταναλωτές βρίσκουν τα προϊόντα στα ράφια πέντε και έξι φορές υψηλότερα. Ακόμη, όπως τόνισε, ένας νέος δεν πάει πλέον να γίνει αγρότης, ενώ αρκετοί συνάδελφοί του έχουν  παρατήσει το επάγγελμα και στην περιοχή του.