Απολογία στον εισαγγελέα του 44χρονου που συνελήφθη για την δολοφονία στο Νέο Ψυχικό του 54χρονου τοπογράφου, Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Προθεσμία έως την Πέμπτη πήρε για να απολογηθεί ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό και διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μεταξύ των ευρημάτων είναι «φρέσκια» πυρίτιδα, που ανιχνεύθηκε στη ζώνη όπλου του 44χρονου φερόμενου ως δράστη, που είχε αποφυλακιστεί ενώ είχε καταδικαστεί για κακουργήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρίτιδα ανιχνεύθηκε στην επιχειρησιακή ζώνη μέσης για τη μεταφορά όπλου, η οποία βρέθηκε σε κρύπτη του σπιτιού της συντρόφου τού 44χρονου στο Ψυχικό.

Αντίστοιχη εξερεύνηση για ίχνη πυρίτιδας διεξάγεται και σε γάντια μοτοσικλέτας αλλά και σε ένα μπουφάν. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν τις κατηγορίες εις βάρος του.
Απολογείται την Πέμπτη

Νωρίτερα σήμερα, ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό εμφανίστηκε ψύχραιμος και σκληρός. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ έρχονται στο φως στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό από την Μύκονο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπου αρχικά οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος του με βάση το υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Στην συνέχεια, ο 44χρονος, που σύμφωνα με την δικογραφία είναι αυτός που εκτέλεσε με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς τον τοπογράφο, οδηγήθηκε στον Ανακριτή από ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του έναντι της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 44χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του τοπογράφου-μηχανικού στο Ψυχικό, θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

“Προδόθηκε” από την μηχανή του

Ο ύποπτος της δολοφονίας αρνείται τις κατηγορίες, φαίνεται να προδόθηκε από τη μηχανή του, αλλά και από μία φράση που είπε, η οποία κατά κόρον χρησιμοποιείται σε παρόμοια εγκλήματα, όπως τονίζουν οι Αρχές.

Όσον αφορά το «βιογραφικό» τουδράστη του φονικού στο Ψυχικό, έχει βρεθεί στις φυλακές στο παρελθόν για σημαντικές υποθέσεις. Του είχαν μάλιστα επιβληθεί ισόβια, τα οποία μετατράπηκαν σε 15ετη φυλάκισης.

Στο διάστημα που ήταν κρατούμενος, μπαινόβγαινε στις φυλακές με άδεια και φέρεται στο διάστημα αυτό να συμμετείχε σε παράνομες ενέργειες.

Μεταξύ άλλων, έχει εμπλακεί το όνομά του στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, στην υπόθεση για την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι διευθυντή φυλακών στην κεντρική Ελλάδα, σε ληστεία στα ΚΤΕΛ Πάτρας κ.α.