Τη νεοσυσταθείσα Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στην Κάλυμνο, την 11η στη χώρα, εγκαινιάζει  σήμερα (Τετάρτη) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, του αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη.

 

Η λειτουργία της ΑΕΝ στην Κάλυμνο ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού, την οποία είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νησί στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Η ΑΕΝ θα ξεκινήσει να λειτουργεί με δύο τμήματα πλοιάρχων, ενώ άμεσα θα λειτουργήσει και τμήμα μηχανικών, ενώ η στέγαση της θα γίνει στο κτίριο Βουβάλειο Παρθεναγωγείο στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό σχολείο της πόλης και το οποίο παραχώρησε ο δήμος.

Όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Καλύμνου Ιωάννης Γαλουζής πρόκειται για «μία μεγάλη ημέρα, ένα όνειρο, όχι μόνο των Καλυμνίων αλλά όλων των Δωδεκανησίων, αφού η λειτουργία της Ακαδημίας θα εξυπηρετήσει όλο το νομό».

Ο Ι. Γαλουζής έκανε γνωστό, πως την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει και ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη σχολή, στην οποία φέτος θα φοιτήσουν συνολικά 80 άτομα (δύο τμήματα των 40 ατόμων).

ΠΗΓΗ: Efsyn.gr