Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας ώστε να αναπτυχθούν πνεύμονες πρασίνου, κάτι, που περιλαμβάνει και κατεδαφίσεις  παλιών κτιρίων. “Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχει η Αθήνα. Οι περιοχές γύρω από την Ομόνοια, τα Πατήσια, η πλατεία Βάθη είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρέπει να γίνουν πράσινες διαδρομές” είπε μεταξύ άλλων.

Στο σχέδιο ανάπλασης υποβαθμισμένων περιοχών στην Αθήνα που προβλέπει κατεδαφίσεις κτιρίων αναφέρθηκε o υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς  (EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα, τόνισε: Έχουμε ένα σχέδιο για την Αθήνα ειδικά στις περιοχές που παρακμάζουν. Σε ένα μεγάλο σεισμό πολλά από τα παλιά κτίρια δεν έχουν την απαιτούμενη αντοχή. Υπάρχει και πρόβλημα ενεργειακό σε πολλά κτίρια. Διαμορφώνουμε ένα σχέδιο ανάκτησης πρασίνου.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχει η Αθήνα. Οι περιοχές γύρω από την Ομόνοια, τα Πατήσια, η πλατεία Βάθη είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρέπει να γίνουν πράσινες διαδρομές και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς κατεδαφίσεις. Η αναβάθμιση αυτών των περιοχών θα μεγαλώσει την αξία τους. Θα ζητήσουμε εθελοντικές προσφορές, με αποζημιώσεις και εξεύρεση άλλων ακινήτων μέσα από μια τράπεζα γης. Η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία προϋπόθεση”.

Ο Γιώργος Δημαράς είχε συζητήσει το ίδιο θέμα τόσο με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Κομίνη, όσο και με τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη με στόχο να δρομολογηθούν σχεδιασμοί για αναπλάσεις στα κέντρα των πόλεων και με επέκταση του πρασίνου, ώστε να αλλάξει η σημερινή εικόνα,που θυμίζει γκέτο, αλλά και να αποτραπούν κίνδυνοι καταρρεύσεων παλιών κτιρίων.