Η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη κατέθεσε μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω της εφαρμογής “X” στο διαδίκτυο.

Η κα Γκαμπρόφσκι απαντά έτσι στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε ανάρτησή της υποστηρίζει πως δεν έχει κατατεθεί καμία μήνυσή σε βάρος της από την σύζυγο του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

«Θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου.

Άλλωστε θα κληθεί να απολογηθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά τη μήνυση που κατέθεσα στις 14.5.2024 σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης»

Τι οδήγησε στη μήνυση κατά της Ακρίτα

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ελενα Ακρίτα κοινοποίησε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook με την οποία αναφερόταν στο πρόσωπο της συζύγου του πρωθυπουργού, αφήνοντας, μεταξύ άλλων, αιχμές για την επιχειρηματική δραστηριότητα και το «πόθεν έσχες» της.

Η ανάρτηση της Ακρίτα:

Μία ημέρα νωρίτερα, η ίδια είχε κοινοποιήσει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία» το οποίο αναφερόταν σε φερόμενα μηνύματα της κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τα οποία συνδέονταν, κατά την εφημερίδα, με την παραίτηση των υπουργών Μπρατάκου και Παπασταύρου.

Μεταξύ άλλων έγραφε: “Το λάθος του Τάϊλερ είναι ότι δεν γεννήθηκε Μαρέβα”

 

Η κυβέρνηση είχε διαψεύσει το δημοσίευμα ήδη από τις προηγούμενες μέρες.