Κλειστά θα παραμείνουν τα δημόσια σχολεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

 

Έτσι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα έχουν μαθήματα αφού οι εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν να εκλέξουν τους  εκπροσώπους τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

Όσο για το δικαίωμα του εκλέγειν, αυτό το έχουν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Πάντως εκδηλώνονται αντιδράσεις από την πλευρά πολλών γονέων, κυρίως των εργαζομένων, που δεν έχουν εναλλακτική λύση για να αφήσουν τα παιδιά τους την ημέρα αυτή. Επίσης αναφέρουν ότι η εκλογική διαδικασία θα μπορούσε να γίνει απογευματινές ώρες η και το Σαββατοκύριακο, όπως συμβαίνει σε άλλους φορείς, σωματεία, επιμελητήρια κ.τ.λ.

Παράλληλα, κλειστά αναμένεται να είναι τα σχολεία και στις 28 Νοεμβρίου προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.