Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλασσινός  στην επιστολή της παραίτησής του αναφέρει: «Οι διαφορές ήταν πολιτικές, διοικητικές, ηθικές και δεοντολογικές για το μέλλον της ΕΡΤ.»

 

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα προκηρύξει τις δύο θέσεις για αναπλήρωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, των οποίων τις παραιτήσεις ζήτησε ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά», όπως σημείωναν πηγές του υφυπουργού.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ- ΜΠΕ με την προσθήκη ότι ο Λ. Κρέτσος στέλνει το μήνυμα, «η ΕΡΤ συνεχίζει την καλή της πορεία».

Ας σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε πει, «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».

Παρά ταύτα το εμφυλιακό κλίμα παραμένει στην ΕΡΤ και μόνο το γεγονός ότι το θέμα απασχόλησε την Πολιτική Γραμματεία σε  συνεδρίαση, που δεν ανακοινώθηκε, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική,  δείχνει ότι προκαλεί τριβές στο ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση προκαλεί η επιστολή παραίτησης, που έστειλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλλασσινός, αναφέροντας ότι «του ζητήθηκε παραίτηση   χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι». Παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην συνεργάζεται αρμονικά ή να έχει διαφορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ. «Οι διαφορές ήταν πολιτικές, διοικητικές, ηθικές και δεοντολογικές για το μέλλον της ΕΡΤ», τονίζει.

Η επιστολή παραίτησης του Γ. Θαλασσινού

Προς Υπουργό ΨΠΤΕ
Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ
Αγαπητοί Υπουργοί

Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Κρέτσο η παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Γιώργος Θαλασσινός