Η ηγεσία της αστυνομίας και η πολιτεία δεν θέλουν να συλλάβουν τους δράστες των επιθέσεων στα αστυνομικά τμήματα, καταγγέλλουν συνδικαλιστές του κλάδου, με αποτέλεσμα να αφήνονται έρμαια της τύχης τους οι φρουροί και οι συνάδελφοί τους στο κέντρο της Αθήνας.

 

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική επικράτεια, υποστηρίζουν και εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ αγανάκτηση εκφράζουν και άνθρωποι του εμπορικού κόσμου, που βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε ανάλογα περιστατικά, σαν αυτό της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Η επίθεση σημειώθηκε στην οδό Βερανζέρου με τους επιτιθέμενους κουκουλοφόρους να δείχνουν ότι ήθελαν θύματα αστυνομικούς. Περίπου 50-70 άτομα επιτέθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις στο Α.Τ. Ομονοίας, πετώντας πολλές βόμβες Μολότοφ και πέτρες.

Αρχικά, οι δράστες, έριξαν Μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες  και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε πέντε Ι.Χ αυτοκίνητα και σε τρία υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Όλα αυτά, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιοπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ωρου.

Ο πρόεδρος των Ειδικών φρουρών καταγγέλλει:

Δεν υπάρχει διάθεση να συλληφθούν οι κουκουλοφόροι 

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό και το Α.Τ, βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που η ηγεσία και η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα ο κ. Τόσκας κατάργησε την “Δ”. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών φρουρών.

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν από τα κόμματα και ειδικότερα από από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνι Γεωργιάδη και τον Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών  Γιώργο Κουμουτσάκο.

Αμφότεροι καταδίκασαν την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας με αναρτήσεις τους στο Twitter, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή!!!! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους«.

 

ΚΙΝΑΛ: Αν δεν μπορούν να τους μαζέψουν

οι κυρίες του υπουργείου, ας φύγουν

Με αφορμή την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, από το Κίνημα Αλλαγής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν δεν μπορούν οι κυρίες Υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν!

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς».

Πηγή: iefimerida.gr