Για ασήμαντη αφορμή δολοφονήθηκε ένας 39χρονος υπάλληλος σε πάρκινγκ της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά, με πυρά που δέχθηκε στο πρόσωπο από 68χρονο γείτονα, συνταξιούχο ναυτικό.

Αιτία, σύμφωνα με ομολογία του δράστη, ήταν ότι τον ενοχλούσε το γεγονός πως κάποια αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο.

Η στυγερή δολοφονία σοκάρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος δημιουργούσε συνεχώς καβγάδες με τον 39χρονο παρκαδόρο, όπως και με καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ είχε απειλήσει με κυνηγετικό όπλο ένοικο της πολυκατοικίας που διαμένει, για ασήμαντη αφορμή.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο ηλικιωμένος δράστης αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας στο παρελθόν.

 Τον σκότωσε εν ψυχρώ, του έριξε και χαριστική βολή

Σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 68χρονος κατέβηκε από το σπίτι του κρατώντας καραμπίνα και κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ, όπου πυροβόλησε δύο φορές τον 39χρονο. Κατά πληροφορίες, μία στον κορμό και μία στο κεφάλι, χαριστική βολή. «Τον έφαγα τον π@@@@@», φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες που προκαλούν ανατριχίλα, αφού τον είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ.

Ο 39χρονος, αλβανικής καταγωγής, πατέρας τριών μικρών παιδιών, διακομίστηκε με βαριά τραύματα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Ο 68χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον παρκαδόρο συνελήφθη στο σπίτι του, σε κοντινή πολυκατοικία, όπου κατέφυγε μετά τη δολοφονία, και παραδέχθηκε την πράξη του. Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Με έβριζε, με έφτυνε, ενώ εγώ του ζητούσα να μη βάζει τα αμάξια εκεί. Σήμερα δεν πήγαινε άλλο».

Συγκλονιστικές σκηνές από κάμερα

Η στιγμή της δολοφονίας του από τον 68χρονο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής. Μια εν ψυχρώ δολοφονία και ένας νέος άνθρωπος νεκρός.

Στο βίντεο, φαίνεται ξεκάθαρα δεξιά από το πεζοδρόμιο ο δράστης να σημαδεύει τον 39χρονο υπάλληλο, ο οποίος στεκόταν στο οδόστρωμα, μπροστά από ένα ΙΧ.

Αφού τον ξάπλωσε στο έδαφος ο δράστης, τον κοίταξε για μερικά δευτερόλεπτα και για να σιγουρευτεί πως τον σκότωσε, του έριξε και μία δεύτερη σφαίρα στο κεφάλι (έβαλε μάλιστα και το σκόπευτρο στο μάτι του για να σιγουρευτεί ότι θα σημαδέψει ακριβώς εκεί που θέλει) και αποχώρησε από το σημείο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ο υπάλληλος, πατέρας τριών παιδιών, έχασε για ασήμαντη αφορμή τη ζωή του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος δημιουργούσε συνεχώς καβγάδες με τον 39χρονο παρκαδόρο, όπως και με καταστηματάρχες της περιοχής.

Στο παρελθόν μάλιστα είχε απειλήσει με κυνηγετικό όπλο ένοικο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει, για ασήμαντη αφορμή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο 68χρονος κατέβηκε από το σπίτι του κρατώντας καραμπίνα και κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ, όπου πυροβόλησε δύο φορές τον 39χρονο.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.