Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Παραμένει η “κόλαση” από τους καπνούς στο πλοίο του τρόμου

Παραμένει η “κόλαση” από τους καπνούς στο πλοίο του τρόμου

Πυροσβέστες επιχειρούν στο γκαράζ του οχηματαγωγού πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο αμπάρι του ενώ ταξίδευε προς Κρήτη, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. Κλίση 7 μοιρών λόγω μετακίνησης υδάτων από την πυρόσβεση, πήρε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", στο οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς στο γκαράζ του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να μετακινήσουν τα καμένα οχήματα και επιχειρούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Η επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες.-

Πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, είναι για τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά  τρεις ημέρες μετά τη φωτιά στο γκαράζ του “Ελευθέριος Βενιζέλος”, που σκόρπισε τον τρόμο σε εκατοντάδες επιβάτες και στο πλήρωμα.
Tο νερό και οι λάσπες μέσα στο γκαράζ έχουν ξεπεράσει τα δύο μέτρα, ενώ έχουν πλημμυρίσει τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε αυτό.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να μετακινήσουν τα καμένα οχήματα και επιχειρούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Από τα 80 φορτηγά και τα 152 άλλα οχήματα, που είχε μέσα το πλοίο μέχρι τις 16:00 οι πυροσβέστες είχαν βγάλει έξω 6 φορτηγά, 3 λεωφορεία, 24 ΙΧ και 14 δίκυκλα. Η επιχείρηση αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες, ωστόσο οι αρχές αναφέρουν ότι ελέγχουν την κατάσταση.

Πάντως αρκεπιβάτες παραμένουν καθηλωμένοι στον Πειραιά, ετοί αφού έχουν όλα τους τα πράγματα μέσα στις καμπίνες. Πολλοί είναι και οι οδηγοί των αυτοκινήτων που περιμένουν να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το πρωί της Παρασκευής το πλοίο πήρε κλίση 7 μοιρών, αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν την  εκκένωσή του. Η κλίση  προήλθε από μετακίνηση των υδάτων ξεφορτώματος κάποιων οχημάτων, αλλά στη συνέχεια το πλοίο επανήλθε στην κλίση των 5 μοιρών.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο γκαράζ εκδηλώθηκε ενώ αυτό κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 28 Αυγούστου, προς τα Χανιά, κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος. Σημειώνεται, ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

ΠΗΓΗ in.gr