Για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών σε εργατικά χέρια, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της συλλογής των ελιών οι αγροτικοί φορείς αναζητούν λύσεις, καθώς παρατηρείται μεγάλη έλλειψη εργατών γης σε όλη την χώρα.

Σε ορισμένες περιοχές, όπου λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών (μεταναστών και προσφύγων) έχει αρχίσει ήδη η απασχόληση εργατών, που βγαίνουν με άδεια και βάσει συμφωνιών για να εργάζονται στα χωράφια.

Ήδη η κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την εποχιακή απασχόληση εργατών γης στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο για πρώτη φορά υπογράφτηκε Συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο που προβλέπει την είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα εργατικού δυναμικού, 5.000 εργάτες γης, από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, με σκοπό την εποχική απασχόληση στον γεωργικό τομέα», γράφει στο Twitter ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή των εργατών, αλλά εκτιμάται ότι θα υπάρξουν συνεννοήσεις με τις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών και με άλλους φορείς του αγροτικού κόσμου.