Σε μια γενναία προσπάθεια καταπολέμησης της υπογεννητικότητας ο ορεινός Δήμος Αγράφων στην Ευρυτανία, υπόσχεται ότι από το 2024 θα καταβάλει 3.000 ευρώ  για κάθε παιδί που γεννιέται. Σήμερα το ποσό που ισχύει, ανέρχεται στα 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγράφων, Αλέξη Καρδαμπίκη, ο Δήμος παροτρύνει και νέα ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια, αν το επιθυμούν να εγκατασταθούν στα Άγραφα.

Όπως τόνισε από την συνχότητα του Action24, χρηματοδοτεί και την εξωσωματική γονιμοποίηση για τα παιδιά που θα γεννηθούν στο Δήμο.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε», σημείωσε ο κ. Καρδαμπίκης.

«Εμείς σε όλα τα ζευγάρια που τεκνοποιούν και μένουν στο Δήμο, δίνουμε 1500 ευρώ, ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι από τις αρχές του 2024 τα χρήματα θα γίνουν 3.000.

Έχουμε ζητήσει βοήθεια φίλων των Αγράφων να ενισχύσουν με κάποιο τρόπο τις νέες μανάδες στα Άγραφα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε όποιο παιδί γεννιέται στα Άγραφα, γεννιέται δωρεάν», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αγράφων.

Επίσης είπε ότι σε συνάντηση των 32 δημάρχων ορεινών περιοχών της χώρας με τον πρωθυπουργό ζήτησε να υπάρξει επιδότηση εργασίας μέχρι 75% για νέες γυναίκες, που θα εγκατασταθούν στα Άγραφα, όπως ήδη συμβαίνει για άτομα άνω των 55 ετών, μέσω του ΟΑΕΔ.

Που βρίσκεται ο Δήμος Αγράφων

Ο Δήμος Αγράφων ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος συστάθηκε το 2011 από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αγράφων, Απεραντίων, Ασπροποτάμου, Βίνιανης και Φραγκίστας, βάσει των διατάξεων του Προγράματος «Καλλικράτης».

Έδρα του δήμου είναι το Κερασοχώρι, ένα ορεινό χωριό του νομού Ευρυτανίας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στις πλαγιές των νότιων Αγράφων. Αποτελεί έδρα του καλλικρατικού δήμου Αγράφων ενώ μέχρι το 2010 αποτελούσε την έδρα του καποδιστριακού δήμου Βίνιανης και απέχει 38 χλμ από το Καρπενήσι. Μέχρι το 1930 ονομαζόταν Κεράσοβο.