Σε εξέλιξη βρισκόταν το απόγευμα πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Επιχειρούσαν για την κατάσβεσή της 28 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία και μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στην Κορινθία με εκκένωση κοινότητας

Σε εξέλιξη είναι επίσης η φωτιά στην περιοχή Νέα Αλμυρή, Κορινθίας και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού – Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

40 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σε 40 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 705 πυροσβέστες με 219 οχήματα, 25 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Οσον αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Δ.Ε. Σαρωνικού Δήμου Κορινθίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν αυτή την ώρα 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ με διαταγή του σπεύδει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.