Με καταθέσεις στεφάνων, πανηγυρικές ομιλίες και παρελάσεις εορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σε ολόκληρη την Ελλάδα και στον ελληνισμό όπου γης.

Οι Έλληνες τιμούν τον ξεσηκωμό και την θυσία των προγόνων για την ελευθερία, δείχνοντας υπερηφάνεια για όσα έχουν κατακτηθεί με αγώνες για την ανεξαρτησία της χώρας και την πρόοδο.

Στη Θεσσαλονίκη η κεντρική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ παράλληλα θα γίνουν παρελάσεις στους δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος.
Από την Παρασκευή έχει γίνει γενικός σημαιοστολισμός, ενώ επίσης έχουν φωταγωγηθεί τα δημόσια κτίρια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Οι απαγορεύσεις στάθμευσης ισχύουν τόσο στη λεωφόρο, όσο και στους γύρω δρόμους, όπου υπάρχει σήμανση από τις αστυνομικές αρχές.
thessaloniki-25imartiou

 Τι ώρα αρχίζει η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, η παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου με κατάληξη τον Λευκό Πύργο θα πραγματοποιηθεί στις 12:15.

Νωρίτερα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές (ως εκπροσώπους κομμάτων που εκπροσωπούνται νόμιμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο), τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,

Γενικούς Προξένους, τον Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Πρυτάνεις, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, τους Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων, τους Προέδρους Αντιστασιακών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και λοιπών εκπροσώπων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στην Καλαμαριά

Με λαμπρότητα θα εορταστεί η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 25 ης  Μαρτίου στο Δήμο Καλαμαριάς.
Ο εορτασμός της μεγάλης Εθνικής Επετείου της 25 ης  Μαρτίου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Δευτέρας με την έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο Καλαμαριάς παρουσία της Δημάρχου, Χρύσας Αράπογλου και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της
Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Στις 12.00 μ.μ., θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων (Πλατεία Σκρα) από τον Μητροπολίτη , ενώ στις 12.15 μ.μ. θα γίνει η εκφώνηση  του πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στο ίδιο σημείο.

Θα ακολουθήσει στις 12.30 μ.μ.η κατάθεση στεφάνων από την Δήμαρχο Καλαμαριάς, τις Πολιτικές και  Στρατιωτικές Αρχές, τις Αντιστασιακές Οργανώσεις και τους Συλλόγους της περιοχής.

Στις 12.45 μ.μ.θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 12.50 μ.μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα με την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς, και αντιπροσωπευτικά τμήματα των
Προσκόπων, των Δημοτικών Σχολείων, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων.
Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει  η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμα τον γενικό σημαιοστολισμό της πόλης από το πρωί της 23 ης  Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25 ης  Μαρτίου, ενώ θα γίνει φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών κτηρίων στις 24 και 25 Μαρτίου.