Με ελάχιστες απουσίες και με τους 33 παρόντες να προσαρμόζονται τελικά στο περιβάλλον των Σπετσών οι βουλευτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποδείξουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ότι είναι δεμένη και ευχάριστη ομάδα με τον Σωκράτη Φάμελλο να πιάνει το τραγούδι και την Κυριακή Μάλαμα το χορό.

Το κλίμα ήταν τόσο καλό που όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας βγαίνοντας από την πρώτη μαραθώνια χαλαρή σύσκεψη – μάζωξη στην οικία Κασσελάκη στις Σπέτσες είχαν να το λένε ότι ήταν η καλύτερη συνεδρίαση στην οποία είχαν πάρει μέρος.

Όλα άρχισαν στην ώρα τους και ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν στις 4.00 μμ ακριβώς στον πόρτα του σπιτιού του για να τους υποδεχτεί ένα προς έναν ως οικοδεσπότης.

Το κοσμοπολίτικο νησί ζούσε ήδη στον αστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όσο καινοφανές ήταν για τους ντόπιους άλλο τόσο ήταν και για τα μέλη της ΚΟ το cycle meeting των Σπετσών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένος καθώς είδε τους βουλευτές του να μετέχουν και να συνεισφέρουν σε κάθε παρουσίαση προγραμματισμού και απολογισμού αρχίζοντας από τον τομέα μεταφορών μέχρι τον αγροτικό όπου όλοι είχαν να μεταφέρουν και από μια εμπειρία από την περιφέρειά τους.

Οι παρουσιάσεις έγιναν από τους βουλευτές με τους υπολογιστές από τα στρόγγυλα τραπέζια (ροτόντες) μπροστά στο μεγάλο τζάκι.

Στο τέλος της συνεδρίασης και των παρουσιάσεων άρχισε η ενότητα διασκέδαση με τραγούδια και χαρές.

Και γλέντια στο σπίτι Κασσελάκη

Λίγο το παλιό καλό κρασί, λίγο το παλαιωμένο τσίπουρο, λίγο και τα ποτά που ακολούθησαν τον μπουφέ, και το κλίμα ευφορίας κατέκλυσε τη μεγάλη σάλα της οικίας Κασσελάκη με το αναμμένο τζάκι.

Μπορεί το τσιγάρο να απαγορευόταν και κάθε μια ώρα να έπρεπε να βγουν στην αυλή για να καπνίσουν αλλά από τη στιγμή που άρχισε να ρέει το ποτό, το κέφι και η καλή διάθεση κυριάρχησαν.

Ο Σωκράτης Φάμελλος που φημίζεται για την καλή του φωνή έπιασε το τραγούδι και ακολούθησε και η Καλλιόπη Βέττα οι οποίοι άρχισαν ελληνικά άσματα.

Η Κυριακή Μάλαμα πλέον μετά το επώδυνο ταξίδι με το καταμαράν από το λιμάνι του Πειραιά, έπιασε μέχρι και το χορό με το γλέντι να ανάβει για τα καλά.

Πάει τελικά η Ελενα Ακρίτα

Αυτό το κλίμα που επικρατούσε στις Σπέτσες φαίνεται να το εισέπραξε και η Έλενα Ακρίτα η οποία τελικά αποφάσισε να πάει σήμερα το πρωί.

Το χαμηλό προφίλ του προέδρου ο οποίος δεν καταγράφηκε την πρώτη ημέρα ούτε σε ένα τηλεοπτικό καρέ όσο όμως και οι μετρημένες παρουσίες των βουλευτών στα τηλεοπτικά μέσα φαίνεται ότι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την απόφαση της Έλενας Ακρίτα.

«Θα πάω αύριο στις Σπέτσες. Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω» έγραψε η Ακρίτα στο λογαριασμό της στα social media και έβαλε πλώρη για το νησί.

Η ίδια απέδωσε την απόφασή της στη συνάντηση που είχε προ δυο ημέρων με τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος φαίνεται ότι είχε κάνει τη μισή δουλειά στο να την μεταπείσει.

Το κλίμα χάλασε όταν αντάλλαξε σκληρές εκφράσεις με τον Νίκο Καρανίκα με το μεταξύ τους επεισόδιο παραλίγο να επισκιάζει το κλίμα που επιχειρούσε να χτίσει ο κ. Κασσελάκης.

Έφτασε το βράδυ και ο Πολάκης

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν ο τελευταίος που έφτασε στο νησί μεταβαίνοντας στην βίλα Κασσελάκη λίγο πριν το δείπνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο είχε προγραμματισμένα χειρουργεία, ωστόσο το γεγονός ότι είναι ο υπερσυντονιστής των κοινοβουλευτικών τομέων δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο από μια αμιγώς κοινοβουλευτική δραστηριότητα κατά την οποία μάλιστα οι τομεάρχες που του αναφέρονται είχαν να παρουσιάσουν προτάσεις νόμου και απολογισμό κοινοβουλευτικού έργου.