Τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους την νύχτα σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν σημαντικά  προβλήματα. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, χιονόπτωση σημειώθηκε σε Πανόραμα, Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο. Aσθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, την Ξυλόπολη και την Όσσα. Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε και στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια.

Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο έδειξε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, όπως και  στη Φλώρινα στο Κιλκίς στην Κοζάνη και αλλού.

Σήμερα Παρασκευή ωστόσο ο καιρός έχει βελτιωθεί προσωρινά και επικρατεί “ήλιος με δόντια” στη Θεσσαλονίκη. Επιδείνωση αναμένεται πάλι από το βράδυ με νέες χιονοπτώσεις.

Ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει τεθεί από σε 24ωρη επιφυλακή ενόψει τις επιδείνωσης του καιρού και τα συνεργεία με αλατοδιανομείς και υδροφόρες είναι έτοιμα να επιχειρήσουν αν χρειαστεί. Σάκοι με αλάτι μοιράστηκαν σε νοσοκομεία και σχολεία. Για τυχόν προβλήματα σχετιζόμενα με την κακοκαιρία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σε 24ωρη βάση στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Eιδικής Aγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Επιπλέον λόγος είναι και η λειτουργία των σχολικών τάξεων με ανοιχτά παράθυρα εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει σήμερα – αύριο

Το πρώτο κύμα του πολικού ψύχους συνεχίζεται σήμερα, καθώς θα επιδεινωθεί περαιτέρω με ισχυρές χιονοπτώσεις, αλλά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Αναλυτικά:
1. Χιονοπτώσεις

Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη Μακεδονία και τη Θράκη (ορεινά και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές), στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης κεντρικής χώρας.

2. Βροχές και καταιγίδες

Στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου
Από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής στις Κυκλάδες και
Το απόγευμα της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα.

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την χώρα το Σαββατοκύριακο και μάλιστα θα επηρεάσει και την Αττική με χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, για σήμερα αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν και τους -6 στα βόρεια ηπειρωτικά.