Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι (του Σαββάτου) σε δασική έκταση στην Άνδρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Στραπουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, για να περιορίσει τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που καίει σε δασική έκταση, συνδράμουν δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Μάλιστα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα ενισχυθούν κι από την Αθήνα, καθώς 5 οχήματα με 19 πυροσβέστες αναχώρησαν από το λιμάνι της Ραφήνας.

Φωτιά στην Άνδρο, μήνυμα του 112 για τέσσερις οικισμούς: «Απομακρυνθείτε προς Χώρα» -Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Το απόγευμα εστάλη μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά, να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Άνδρου.

Σε Καλύβια και Μαρκόπουλο Αττικής

Φωτιές ξέσπασαν σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στα Καλύβια Θορικού και στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Στα Καλύβια ευτυχώς, η έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων, πρόλαβε τα χειρότερα και η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο.

Στο Μαρκόπουλο, η φωτιά που καίει σε χορτολιβαδική έκταση οριοθετήθηκε από την Πυροσβεστική, η οποία επιχειρεί με 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μαρκόπουλου προχώρησε η Αστυνομία λόγω φωτιάς που ήταν σε εξέλιξη το απόγευμα.