Ένα στιγμιαίο λάθος, μια προσπέραση χωρίς επαρκή ορατότητα οδήγησε σε οικτρό θάνατο πέντε ανθρώπους έξω από την Έδεσσα, όταν το αυτοκίνητό τους μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών μετά από σφοδρή σύγκρουση με νταλίκα.

Το τροχαίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα, στις 18:30, στην περιφερειακή οδό στην Έδεσσα, προς το Ριζάρι Πέλλας. Σύμφωνα με το TasTV.gr, οι πέντε νεκροί είναι αλβανικής καταγωγής, εργάτες γης που απασχολούνταν σε αγροκτήματα της περιοχής και την ώρα της τραγωδίας κινούνταν προς το Μαυροβούνι Σκύδρας.

Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το ΙΧ που οδηγούσε ένας 54χρονος, έχοντας συνοδηγό έναν 44χρονο, είχε κατεύθυνση προς το Ριζάρι Πέλλας. Καθώς βγήκε από το τούνελ της περιφερειακής οδού στο ύψος της Έδεσσας και μετά τη στροφή, συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με νταλίκα που είχε αντίθετη κατεύθυνση – κινούνταν προς τον Άγρα Έδεσσας.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων, που βρέθηκαν κοντά το δυστύχημα αποδίδεται σε προσπάθεια προσπέρασης άλλου οχήματος ή σε απώλεια ορθής πορείας, με αποτέλεσμα το Ι.Χ. Μερσεντές των Αλβανών να βρεθεί ξαφνικά απέναντι στη νταλίκα και να είναι αδύνατη η αποφυγή της σύγκρουσης.

Το ΙΧ καρφώθηκε κάτω από την νταλίκα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο οδηγός του αυτοκινήτου και οι τέσσερις επιβάτες, δύο εκ των οποίων είναι 16 και 19 ετών. Ο πέμπτος νεκρός δεν είχε ακόμα ταυτοποιηθεί.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί και πυροσβέστες που προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό και τους επιβάτες του ΙΧ, το οποίο είχε κυριολεκτικά διαλυθεί. Και οι πέντε ωστόσο ήταν ήδη νεκροί. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το TasTV.gr, είχαν ανοίξει οι αερόσακοι στο μοιραίο όχημα.