Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχική Ελλάδα Φονική και άγρια η κακοκαιρία: Τέσσερις νεκροί, έξι αγνοούμενοι και δεκάδες εγκλωβισμένοι...

Φονική και άγρια η κακοκαιρία: Τέσσερις νεκροί, έξι αγνοούμενοι και δεκάδες εγκλωβισμένοι σε Μαγνησία, Καρδίτσα και Τρίκαλα

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία “Daniel” ύστερα κι από τον εντοπισμό της σορού ενός 51χρονου κτηνοτρόφου σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ο άντρας βρέθηκε νεκρός και μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού.

Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ ανέσυραν τη σορό του άντρα η οποία στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενος από τον αδερφό του.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι, που προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.

Ο 49χρονος είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης (6/9) από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του πριν εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. Δυστυχώς, οι φόβοι των δικών του ανθρώπων επαληθεύτηκαν και οι αναζητήσεις έληξαν με τον τραγικότερο τρόπο.

Νεκρή γυναίκα στο Πήλιο

Νεκρή ανασύρθηκε μια ηλικιωμένη στην περιοχή Πάλτση Πηλίου -το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας Daniel, που σαρώνει τη Μαγνησία και άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η γυναίκα, 87 ετών, βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, δίπλα σε σωρό από ξύλα. Για την μεταφορά της από το σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες.

Ένας 51χρονος στη Μαγνησία

Ένας άντρας 51 ετών έχασε επίσης τη ζωή του από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έχει ξεσπάσει από την Δευτέρα 04/09 στη χώρα και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Ο άντρας εντοπίστηκε νεκρός χθες το μεσημέρι στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, στον Βόλο. Τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και όπως έγινε γνωστό είχε πάει να τα ταΐσει τα ζώα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο αγνοουμένων στο χωριό Πάλτση. Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 85 και 70 ετών, οι οποίοι και αναζητούνται.

 Έξι οι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα

Στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, κατά μήκος του Ληθαίου Ποταμού, παραποτάμου του Πηνειού, ο οποίος έχει πλημμυρίσει και έχει σπάσει και το φράγμα στο Προάστιο, εντοπίζεται επιχειρησιακά το πολύ δύσκολο πεδίο, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Daniel.

Ως εκ τούτου, όπως υπογράμμισε, «τα χωριά, Προάστιο, Αγία Τριάδα, όπως και τα χωριά Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά, είναι αποκλεισμένα, τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, στην Αγία Τριάδα βρίσκονται 20 άτομα εγκλωβισμένα ενώ αγνοούνται 6 άτομα.

Στα Μεγάλα Καλύβια βρίσκονται 40 άτομα σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτηρίων.